söndag 22 februari 2009

Stekt spätta

Fisk måste man äta också. Och helst inte bara fiskpinnar eller laxfilé. Dock har vi iallafall svårt i den här familjen att komma på vad man mer kan äta. Spätta är då en tacksam fisk som Loke älskar.

Den här gången panerade vi spättan och stekte den. Loke var mycket behjälplig med både remouladsåsen och paneringen av fisken. Han fick hjälpa till att blanda mjöl, ströbröd och kryddor och att ösa upp majonnäs, cremefraiche och bostongurka. Mycket uppskattat!

Stekt spätta med hemmagjord remouladsås
6 spättafiléer
ströbröd
mjöl
citronpeppar
salt

remouladsås
1 dl cremefraiche
3 msk majonnäs
3 msk bostongurka
pressad citron
salt
persilja

Blanda ihop ingredienserna i remouladsåsen och låt den stå i kylskåpet medan resten blir klart. Tina spättan snabbt i ljummet vatten. Det är överkurs att sen pensla dem med ägg, det duger alldeles utmärkt att bara vända dem i paneringsblandningen och sen steka på medelhög värme. Det tar bara nån minut på vardera sidan innan de är klara.
Servera med kokt potatis och kokt broccoli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar