tisdag 10 februari 2009

Köttfärslimpa med karl-johansvamp

Enklare än så här blir det inte att göra köttfärslimpa. Dock smakar den som om man tillbringat timmar i köket med att förbereda den...

Köttfärslimpa med karl-johansvamp
Köttfärs
1 burk Creme fraiche gourmet Karl-Johansvamp & timjan

Ströbröd
Salt
Socker (om man vill, men det sätter en bra smak)
Peppar
ev. körsbärstomater eller katrinplommon

Obligatorisk sås
Steksky
Matlagningsgrädde
Kalvfond
ev. lite balsamvinäger
Salt

Blanda köttfärs, halva burken cremefraiche, ströbröd och kryddor. Lägg upp i en ungsfastform och in i ugnen på 200 grader i c:a 30 minuter.
När fem minuter återstår, ta ut formen och ös över lite sky i en kastrull. Värm, vispa ner matlagningsgrädde och kalvfond. Red med maizena. Smaka av med salt.
Servera med kokt potatis, rårörda lingon, kokta ärtor och inlagd gurka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar