Inkokt lax är ett bra alternativ till ungsbakt eller stekt. Det är smidigt, går fort, behöver inte passas och smakar utmärkt. Loke älskar det!

4 laxfileér
1 liter vatten
4 lagerblad
10 pepparkorn
2 msk ättika
2 msk salt
1 citron
1 lök, gul eller röd
2 morötter
Skiva morötter, klyfta löken och citronen. Häll upp alltihop i en rätt så stor kastrull och låt koka ungefär 10 minuter. Lägg sedan i laxen och låt den sjuda i ungefär en kvart. Stäng sedan av värmen och låt laxen ligga kvar i lagen tills servering. Den går att äta både varm, ljummen och kall. Oavsett hur man äter den så passar det utmärkt med potatis och kall sås till.
Kall sås
1 dl creme fraiche
1 dl turkisk yoghurt
kapris
pressad citron
socker
salt
Eftersom det är rätt så bra att få i sig grönsaker så är ett bra tips att värma upp lite fryst bladspenat i stekpannan. Använd Milda vitlöksoljesmör (eller vad det nu heter) så blir det dessutom lite mer krydda.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar