Det är inte alls så svårt som jag alltid trott.
Slottstek
fransyska (vi hade 1,2 kg till fyra vuxna och en Loke på 2 år)
1 gul lök
4 dl vatten
10 kryddpepparkorn
10 vitpepparkorn
3 lagerblad
2 tsk ättika
1 msk sirap
5 anovisfiléer och allt spad i burken (100gramsburk)
redning
1 dl vispgrädde
salt & peppar

Låt koka på svag värme under lock i ungefär 1,5-2 timmar. Ös lite spad över köttet ibland och vänd på köttbiten.
När köttet är klart tar man upp det ur grytan och låter det vila ungefär en kvart innan man skär det.
Spadet som blir kvar i grytan hälls genom en sil ner i en kastrull och späds med grädde och redning till sås.
Servera med kokt potatis, vinbärsgelé, kokta morötter och mormors pressgurka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar