tisdag 10 februari 2009

Sötpotatisgryta med kikärtor

Jag har en man som ogärna äter mat utan kött i. Mycket ogärna. Han petar dessutom ofta undan grönsakerna i maten och nu är det dags att stävja det beteendet så att det inte går i arv till efterkommande generation.

Sötpotatisgryta med kikärtor
1 sötpotatis 1 gul lök 1 augergine 1 gul paprika 1 burk kikärtor 3 dl vatten 1 burk hela tomater 1 dl gammeldags idealmakaroner salt gurkmeja timjan 1 dl matlagningsgrädde

Sötstark matlagningsyoghurt
turkisk yoghurt
salt
honung

gurkmeja
chilipulver

Skala och hacka lök och sötpotatis i kuber. Fräs i lite olja i en gryta. Ös i hackad paprika och aubergine. Låt fräsa några minuter tills allt fått lite färg. Häll över vatten och tomater och krydda med salt, gurkmeja och timjan. Låt puttra på medelvärme ungefär 20 minuter. Häll sedan i makaroner, hög värmen något och låt koka i 10 minuter. Sist ska kikärtorna och matlagningsgrädden i. Låt det hela koka upp och servera med sötstark matlagningsyoghurt.


Dagen-efter-soppa
Dagen därpå blir grytan alldeles utmärkt som en lunchsoppa.
Värm först i en kastrull, ha i lite extra vätska om det behövs och kanske lite vitlök för att ändra smaken något. Mixa med mixerstav och servera med gott brytbröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar