söndag 22 februari 2009

Köttfärssås och spagetti

En klassiker som alla har sina olika varianter på. I den här familjen har vi inte tålamodet till långkok utan det blir expressvarianten som görs på ungefär lika lång tid som det tar för spagettin att bli klar från dess att man sätter vattnet på plattan.

Östads köttfärssås
400 g köttfärs
1 burk krossade tomater
1 burk champinjoner (färska går givetvis också bra)
3 dl vatten
1 buljongtärning (gärna oxbuljong)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2½ dl matlagningsgrädde
3 morötter
1 gul paprika

Hacka lök och vitlök, riv morötter och strimla gul paprika och bryn i lite olja tillsammans med champinjonerna. Häll upp i en bunke och stek sen köttfärsen. Krydda med salt, vitpeppar, svartpeppar och paprikapulver. Blanda i grönsaksfräset och häll på vatten, buljongtärning och krossade tomater. Låt koka ihop någon minut och häll sedan över matlagningsgrädde.
Smaka av med salt, peppar och ev. lite socker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar