torsdag 12 februari 2009

Kycklinggryta med ris

Superb torsdagsmat. Godare än ärtsoppa och går ungefär lika fort. Det enda som tar lite tid är att röra om i kycklingen då och då när den bryns i början, men sen sköter det sig självt.
Balsamvinägern bryter av på ett bra sätt och ger lite helgkänsla.

Kycklinggryta
3 kycklingfiléer
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
5 dl vatten
2 buljongtärningar
2 msk balsamvinäger
salt
peppar
(matlagningsgrädde)

Skär kycklingfiléerna i bitar, hacka baconet. Bryn i stekgryta tills det får färg. Lägg i hackad lök och vitlök och låt bryna ett tag till. Häll på vatten, buljongtärningar och balsamvinäger. Låt sjuda tills kycklingen är klar (ungefär 10 minuter). Krydda.
Om du tycker att smaken blir för stark så kan man milda såsen med lite matlagningsgrädde.

Servera med ris och kokta morötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar