söndag 1 mars 2009

nu då?

Jag VET att jag är lite kass på uppdateringen här nu men det är för att jag har en mission här hemma. Jag försöker nämligen komma på hur mormor gjorde sin mormorslimpa, det godaste brödet i världshistorien! Efter att jag förra veckan bakat ankarstock - bild och recept kommer senare i veckan - blev jag smått besatt av att baka det brödet som mormor alltid bakade.
Synd bara att ingen har receptet. Antagligen hade inte mormor det heller, inte nedskrivet iaf. Hon höftade nog bara. Så det har jag också gjort.

Resultat försök 1:
50 g jäst löses i lika delar vatten och mjölk. I med farinsocker, salt och massor med rågmjöl.
Grädda 200 grader i en timme.
Brödet blev alldeles för grovt. Visserligen blev det rätt så gott men det hade en väldigt hård skorpa och var väldigt "rågigt". Nästa gång blir det rågsikt och vetemjöl istället!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar