torsdag 5 mars 2009

Jakten på det perfekta brödet.

Det går inte så bra. Jag får inte till det men å andra sidan så får vi gott bröd...

Försök nr II
Lös jästen i 8 dl kallt vatten. Ös i farinsocker och honung samt olivolja i "lagom mängd". Rör i ungefär 18-20 dl mjöl/rågsikt/rågmjöl (man märker när degen får bra konsistens och jag har inga exakta mått eftersom det är Loke som öser mjöl och han är inte så bra på att fylla decilitermåttet ända upp. Oftast är det halvfullt...).
Jäs 40 minuter. Baka ut till två limpor, jäs igen ungefär en halvtimme, pensla med äggula och häll över lite kruskakli. Grädda 250 grader 15 minuter. Stäng av ugnen och låt grädda på eftervärme i ytterligare en kvart. Gott som tusan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar